|

Spreker

Boodschap van hoop

Als grondlegger van de transitiekunde in Nederland en de bedenker van het geïntegreerde klimaatmodel wereldwijd is prof. Rotmans een internationale autoriteit in zijn vakgebied en een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Zijn lezingen en masterclasses zijn gerelateerd aan de 11 transities die hij gedefinieerd heeft op het gebied van energie, grondstoffen, landbouw en voedsel, circulariteit, financieel, ruimtelijkheid, zorg, onderwijs, sociaal, democratie en persoonlijke transitie. Hij maakt complexe materie eenvoudig en toegankelijk en spitst zijn lezing toe op het relevante thema voor de opdrachtgever. Door zijn brede kennis en gelaagdheid is hij één van de weinigen die voor vele sectoren in transitie een op maat gemaakte visie kan formuleren en deze kan doorvertalen naar de praktijk.

Uniek is dat hij zijn betoog altijd persoonlijk weet te maken – elke transitie begint namelijk bij het individu, zoals elke revolutie ook bij de mensen zelf begint – hetgeen niet alleen confronterend en schurend werkt, maar vooral motiverend en inspirerend. Hij laat mensen zo inzien dat het wel degelijk nut heeft als je in actie komt. Hierdoor is prof. Rotmans naast spreker ook een gedreven motivator. Hij inspireert mensen, en belangrijker nog, hij activeert zijn publiek. De machteloosheid die mensen vaak voelen, weet hij weg te nemen.

Prof. Rotmans laat zien dat echte verandering mogelijk is en weet menig zaal in vuur en vlam te zetten. Vaak krijgen zijn lezingen daadwerkelijk een vervolg binnen organisaties. Hij geeft de hoop mee dat als we onze creatieve en innovatieve krachten bundelen, we uiteindelijk beter uit deze periode van chaos en crises kunnen komen. Prof. Rotmans zet niet alleen aan tot anders denken, hij motiveert tot anders doen.

Scroll naar boven